tirsdag 11. september 2012

Intressanta Fakta om Madrid Spanien

Madrid har officiellt förklarats som en av de ”grönaste” städerna i Europa. Men grönska är inte dess enda stolthet. Det finns många intressanta fakta om det multikulturella, oöverträffade Madrid. Några av dessa okända fakta om denna vackra stad är:

1. Madrids officiella symbol av björnen som står på sina bakben och äter bär från madroñoträdet är en metafor för Madrids tillväxt och representerar innehav och ägandeskap av trä som är nödvändigt för konstruktionen av byggnader.

2. Madrids Safari Park har en enorm bredd av över 500 djur inklusive fågelhuset och reptilhuset. Den mest intressanta händelsen är lejontämjningsshowen som äger rum varje dag.

3. Madrileños kallas ofta ”Gatos” (katter), inte på grund av deras sena sovvanor som är lika katters, men på grund av den historiska legenden där en erfaren soldat klättrade på de yttre väggarna med smidigheten av en katt under en arabisk invasion; efter vilket hans familj tilltog namnet Gato.

4. Madrid har en underbar utomhuspool, Aquasur, med fem gigantiska rutschkanor och det är en favoritplats som mest besöks av barn och ungdomar under sommaren.

5. The Royal Tapestry Factory i Madrid skapar intrikata, dyra och vackra gobelänger som oftast baseras på figurer av Goya och hans svärbror Francisco Bayeu. Goyas original har visats hos den prestigefyllda Prado.

6. Om du aldrig har besökt en riktig loppmarknad borde du överväga att åkta till El Rastro som är öppen på söndagar för en jättebra förstagångsupplevelse med dess mängd av udda saker som inte är långt ifrån skräp, till ovanliga fynd och målningar.

7. Madrid firar en karneval full av skoj och upptåg, flera veckor innan fastan. Karnevalens höjdpunkter är Fastlagstisdagen och Askonsdagen då män som sörjer begraver en avbild av en sardin i kartong som ligger i en låtsaskista vid flodkanten för ihågkommandet av en tragisk händelse som skedde på 1700-talet.

8. The Bullfighting Museum (Museo Taurino) ger besökare en insikt av konsten – des historia och föränderliga trender i klädstil. Det få människor vet är att det också visar dräkten som bars av Manolete som stångades till döds vid ung ålder i Linares tjurfäktningsarena.

9. Spaniens svar på Disneyworld är deras Warner Brothers Movie World i Madrid som är öppen i sex månader under sommaren och fem temadelar, nämligen: Old West Territory, Hollywood, DC Super Heroes, Cartoon Village, och Warner Bros. Studios.

10. Det kända Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Spaniens moderna konstmuseum, vilket är hemmet åt Picassos mästerverk ”Guernica” och hyllar de stora målarna från 1900-talets Spanien, hade en gång kallats ”den fulaste byggnaden i Spanien” av den katalanska arkitekten Oriol Bohigas.


studieresor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar